Αγαπητοί γείτονες, φίλοι και μέλη του «ΑΡΔΗΤΤΟΥ»,

Η Λέσχη Ανάγνωσης σας προσκαλεί την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016, στο χώρο του συλλόγου (Χαρβούρη 2 & Ευγ. Βουλγάρεως), από τις 6:00 έως τις 8:00 το απόγευμα, στην προ-τελευταία μας συνάντηση πριν τις καλοκαιρινές διακοπές, για να συζητήσουμε το βιβλίο Σαμαρκάνδη του Αμίν Μααλούφ, από τις εκδόσεις ΩΚΕΑΝΙΔΑ.

samarkandi

Σαμαρκάνδη είναι η φανταστική ιστορία του χειρόγραφου των ρουμπαγιάτ, χειρόγραφου που γεννήθηκε από τον Ομάρ Καγιάμ τον 11ο αι., χάθηκε κατά τις εισβολές των Μογγόλων και ξαναβρέθηκε έξι αιώνες αργότερα

Σαμαρκάνδη είναι η Περσία του Ομάρ Καγιάμ, μεγαλοφυούς αστρονόμου, ελεύθερου στοχαστή, ποιητή του κρασιού, των τριαντάφυλλων και του έρωτα.

Σαμαρκάνδη είναι η Περσία του Χασάν Σεμπάχ, ιδρυτή του Τάγματος των Δολοφόνων, της πιο τρομερής αίρεσης της Ιστορίας.

Σαμαρκάνδη είναι η Ανατολή του 19ου και των αρχών του 20ού αιώνα, το ταξίδι σ’ ένα κόσμο, όπου τα όνειρα ελευθερίας καταφέρνουν ν’ αψηφούν τους φανατισμούς.

Το όνομα «Σαμαρκάνδη» προέρχεται από την αρχαία περσική λέξη asmara = πέτρα, βράχος, και τη σογδιανή kand = κάστρο, οχυρή κωμόπολη. Το ελληνικό όνομά της, όταν την κατέλαβε ο Μέγας Αλέξανδρος, ήταν «Μαρακάνδα».

Ας αφήσουμε τον Αμίν Μααλούφ, γνήσιο ανατολίτη αφηγητή να μας ταξιδέψει από το δρόμο του μεταξιού στις μαγευτικές πόλεις της Ασίας μέσα από το ομότιτλο βιβλίο του, έναν ευτυχή συγκερασμό ιστορίας, ποίησης και ρομαντισμού.

Σας περιμένουμε, ακόμη και στην περίπτωση που δεν προλάβετε να διαβάσετε το βιβλίο, για μια όμορφη βραδιά επικοινωνίας μεταξύ μας.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.