Ήταν μια ακόμα ευτυχής συνάντηση με 18 συμμετοχές γύρω από το τραπέζι της λέσχης μας.

Ευχαριστούμε πρωτίστως τον Αλέκο Ιωαννίδη, για την επιμελημένη παρουσίαση του βιβλίου και τις επισημάνσεις του στην επιλογή των αποσπασμάτων που μας διάβασε.

Συμπλήρωσε μ’ αυτόν τον τρόπο διάφορα “κομμάτια του παζλ” των πολλαπλών θεμάτων που θίγει το βιβλίο και διατύπωσε με σαφήνεια τις ειδοποιούς διαφορές των εννοιών του τίτλου.

Μιλώντας (μάλλον γράφοντας) προσωπικά, αποχώρησα στη λήξη της συνάντησης, που κράτησε μεχρι τις 9 το βράδυ, ικανοποιημένος με τους προβληματισμούς, τις διαφωνίες, τις αντιπαραθέσεις και τις συμφωνίες βεβαίως των μελών και των φίλων της λέσχης που παραβρέθηκαν, και ειναι χαρακτηριστικό ότι ΟΛΟΙ πήραν τον λόγο και διατύπωσαν με περισσή ζωηρότητα τις γνώμες τους.

Με την επιλογή αυτού του βιβλίου η συνάντηση κέρδισε ζωντάνια, η λέσχη κέρδισε νέους φίλους και οι παρευρεθέντες στην συζήτηση, με όλες τις παρελκόμενες αναφορές σε ιστορικά και πολιτικά συνεπακόλουθα, απεκόμισαν στοιχεία – “τροφή για σκέψη” – που κατά τη γνώμη μου είναι “το νέκταρ και η αμβροσία” του αναγνώστη.

Κώστας Ανέστης

(υπεύθυνος της Λ.Α.)

Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2016