Αγαπητοί γείτονες και φίλοι, 
προτείνεται και προγραμματίζεται να λειτουργήσει στο σύλλογό μας ομάδα ευαισθητοποίησης Drama therapy. Σας στέλνουμε την ανακοίνωση και το σχετικό υλικό προκειμένου να ενημερωθείτε και όσοι ενδιαφέρεστε να δηλώσετε εγκαίρως συμμετοχή στην ομάδα που θα ξεκινήσει τις συναντήσεις της στις αρχές Νοεμβρίου.

ardittosΑγαπητοί γείτονες και φίλοι,
Σας στέλνουμε ενημερωτικό υλικό σχετικά με την ομάδα ευαισθητοποίησης Drama therapy που πρότεινε και προτίθεται να οργανώσει για μέλη και φίλους του συλλόγου μας η δραματοθεραπεύτρια Χαρά Παπαϊωάννου. Η ομάδα θα λειτουργήσει με τη συμμετοχή τουλάχιστον 8 ατόμων και με ανώτερο όριο τα 15 άτομα.
Προτεινόμενη ημέρα συνάντησης: Τρίτη απόγευμα . Οι συμμετέχοντες ωστόσο έχουν τη δυνατότητα, μετά από μεταξύ τους συνεννόηση να επιλέξουν κάποιες άλλες μέρα και ώρες, ενδεχομένως και πρωινές.
Όσοι ενδιαφέρεστε για δήλωση συμμετοχής ή/και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο: 693 7087985 μέχρι την Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014.

Ομάδα ευαισθητοποίησης Drama therapy

Παίζοντας, χορεύοντας, τραγουδώντας, ζωγραφίζοντας, κάνοντας γλυπτική, θέατρο και μουσική, ασχολούμαστε με τις καλές πλευρές του εαυτού μας, τις μεγεθύνουμε, τις κάνουμε πιο σταθερές κι όσο αυτές μεγαλώνουν, τόσο μικραίνουν οι σκοτεινές μας πλευρές. Με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε συνεχώς καλύτερα.
Αυτό είναι το drama therapy, μια ομαδική θεραπεία η οποία στόχο έχει να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας, να έχουμε καλύτερες σχέσεις με τους γύρω μας (με γονείς, με παιδιά, με φίλους, με προϊσταμένους και υφισταμένους όπως και καλύτερες ερωτικές σχέσεις) και συγχρόνως δύο ώρες την εβδομάδα να διασκεδάζουμε, να ηρεμούμε, να εκτονώνουμε τις εντάσεις μας και φεύγοντας, να έχουμε δύναμη να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας από καλύτερη οπτική γωνία.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ της Χαράς Παπαϊωάννου

Σπούδασε στο Βιολογικό Τμήμα της Φυσικομαθηματικής Σχολής. Ακολούθως συμμετείχε σε ερευνητικό βιολογικό πρόγραμμα επι δυόμιση χρόνια, στην πανεπιστημιακή ψυχιατρική κλινική του Αιγινήτειου Νοσοκομείου Αθηνών.
Στη συνέχεια εργάστηκε για δέκα χρόνια στη μέση εκπαίδευση. Μετεκπαιδεύτηκε στο St. George Hospital του Λονδίνου, στις μεθόδους ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών. Επιστρέφοντας, διορίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς» και ίδρυσε την τοξικολογική μονάδα του νοσοκομείου την οποία διηύθυνε για τριάντα χρόνια. Παράλληλα, αποφοίτησε από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών δημόσιας υγείας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας.
Ακολούθως παρακολούθησε και έλαβε τον τίτλο Bachelor of arts (BA) στη Δραματοθεραπεία από το παράρτημα του Πανεπιστημίου του Roehampton του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα όπου και συμμετείχε σε δραματοθεραπευτική ομάδα για έξι χρόνια.
Στη συνέχεια, παρακολούθησε για ένα χρόνο τα θεωρητικά μαθήματα της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας. Παράλληλα και για διάστημα τεσσάρων χρόνων έκανε ψυχανάλυση με την κ. Όλγα Μαράτου, ψυχαναλύτρια της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας.
Εργάστηκε ως δραματοθεραπεύτρια στη μονάδα απεξάρτησης 18 ΑΝΩ του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών.                     Επιπλέον έκανε δραματοθεραπεία στους φοιτητές της Δραματικής Σχολής του θεάτρου Εμπρός, όπως και δραματοθεραπευτικές ομάδες για παχύσαρκα άτομα.                                                      Στη συνεχεία αποφοίτησε από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Ε.Π.Ι.Ψ.Υ. (Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής). Έχει ειδικευτεί στην ψυχοθεραπεία εξαρτημένων ατόμων, ατόμων με προβλήματα διατροφής και ατόμων με προβλήματα διαπροσωπικών σχέσεων.

 

Advertisements