Αγαπητοί γείτονες και φίλοι, 
σας στέλνουμε το παρακάτω ενημερωτικό υλικό ( πρόγραμμα κλπ) που αφορά σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες που θα πραγματοποιήσουν οι «ΜΙΚΡΟΓΕΩΓΡΑΦΙΕΣ». Μερικές από αυτές αναφέρονται και πραγματοποιούνται στο Μετς (Αγροτέρα Άρτεμις) και από γείτονες και μέλη του συλλόγου μας.
Poster_Opening_26 (1)
Microgeographies@Storefrontnyc
Οι Μικρογεωγραφίες διερευνούν τις καταστάσεις ερημοποίησης των ελληνικών πόλεων σε σχέση με την οικονομική, την κοινωνική και την προσωπική κρίση. Eστιάζουν στις διαδικασίες επανακατοίκησης, επανάχρησης και ενεργοποίησης εγκαταλελειμμένων κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας, συζητούν ζητήματα πολιτιστικής και τουριστικής ανάπτυξης και ωραιοποίησης της πόλης, συνεργάζονται με την τοπική κοινωνία αναζητώντας συμμετοχικές απαντήσεις σε σύγχρονα ζητήματα ανοικοδόμησης της πόλης.
Από τις 26 Σεπτεμβρίου έως τις 21 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του διεθνούς πρότζεκτ World Wide Storefront (WWSf), οι Μικρογεωγραφίες θα παρουσιάσουν μία σειρά εκθέσεων, εγκαταστάσεων, αστικών δράσεων, συζητήσεων στο δημόσιο χώρο και σε κατοικίες και ιδιωτικούς χώρους. Τα δρώμενα αυτά συνιστούν μία δυναμική αφήγηση της αρχιτεκτονικής καθημερινότητάς μας. Η αφήγηση αυτή θα γίνει σε συνεργασία με αρχιτέκτονες, πολεοδόμους, καλλιτέχνες, πολιτικούς επιστήμονες, συγγραφείς, τοπικούς συλλόγους και φορείς και ανεξάρτητους χώρους τέχνης.Το World Wide Storefront (WWSf) είναι μία διεθνής διατοπική πλατφόρμα, με έδρα την Νέα Υόρκη, που αποτελείται από 10 διαφορετικούς χώρους στην Αμερική, την Ευρώπη και την Μέση Ανατολή και παρουσιάζεται στον δικτυακό τόπο WWStorefront.org. Τα εγκαίνια και στους 10 επιλεγμένους τόπους θα γίνουν ταυτόχρονα στις 26 Σεπτεμβρίου.Εγκαίνια ΜΙκρογεωγραφιών

Τα εγκαίνια των Μικρογεωγραφιών θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 26 Σεπεμβρίου 2014 στους εξής τόπους:

– Προαύλιος Χώρος του ναού της Αρτέμιδος Αγροτέρας, Μετς, 18:00 μμ. Περφόρμανς με τίτλο «Το Δώρο» (Mets Giving) της εικαστικού Κατερίνας Βέλλιου.
– Γραφείο, Ιλίσσια, 20:30 μμ. Εγκαίνια της έκθεσης τριών επιτόπιων εγκαταστάσεων των εικαστικών Κατερίνας Ζαφειροπούλου, Κάπτεν και Metoo.gr (Δήμητρα Βασιλάκου, Αλίκη Κακουλίδου)
– Έρημο Κτίριο (δίπλα στο Γραφείο), 20:30 μμ. Βίντεοπροβολή της εικαστικού Ρίκας Κριθαρά. Έναρξη του συμμετοχικού εργαστηρίου για την επανάχρηση του κτιρίου από το αρχιτεκτονικό εργαστήριο NonPlan.
H συνεργασία των Μικρογεωγραφιών με τους κατοίκους της περιοχής του Μετς είναι μία από τις βασικές και γόνιμες συνεργασίες του συλλογικού εγχειρήματος.
Την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου, η δράση της εικαστικού Κατερίνας Βέλλιου στα εγκαίνια θα είναι η αρχή μία σειράς αστικών δράσεων, συζητήσεων και έργων που θα υλοποιηθούν τους δύο επόμενους μήνες στο πλασίο του World Wide Storefront (WWSf).
Τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο θα παρουσιαστούν τα έργα:
-«Άρτεμις Αγροτέρα: Ερευνώντας το Πλαίσιο» του αρχιτέκτονα-πολεοδόμου Ιωσήφ Ευφραιμίδη και του φωτογράφου Παναγιώτη Λάμπρου
-«Η Πομπή» της εικαστικού Μαριάννας Λύρα, σε συνεργασία με τους κατοίκους του Μετς
και η περφόρμανς του εικαστικού Νίκου Σταθόπουλου και της αρχιτέκτονος Χαρίκλειας Χάρη.


Hariklia Hari
Architect, Urbanist
M:++306907780851 / T:++302107237007
http://www.microgeographies.org
http://www.nonplan.gr
bebek_procession εγκαίνια 26_9_2014 (1)

Advertisements