ΑΡΔΙΤΤΟΣΘΕΑΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Αγαπητοί γείτονες και φίλοι,

Σας στέλνουμε ενημερωτικό υλικό σχετικά με το θεατρικό και κινηματογραφικό εργαστήρι για παιδιά που θα πραγματοποιηθεί στο σύλλογό μας το Σαββατοκύριακο 29 – 30 Μαρτίου από την Ευδοκία Μαστροθεοδώρου, παιδαγωγό θεάτρου – σκηνοθέτη σε συνεργασία με την κινηματογραφική ομάδα ΚΙΝΟglaz και τον κινηματογραφιστή Ευάγγελο Βλαχάκη.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού και σε παιδιά Γυμνασίου (10 – 15 ετών).

Θα πραγματοποιηθεί σε δύο 3ωρες συναντήσεις ως εξής:

Σάββατο, 29 Μαρτίου και ώρα 11.00 – 14.30 και Κυριακή, 30 Μαρτίου και ώρα 11.00 – 14.30.

Όσα παιδιά έχουν ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, είναι χρήσιμο να τη φέρουν.

Το εργαστήριο θα παγματοποιηθεί με τη συμμετοχή, τουλάχιστον 10 παιδιών, γι’ αυτό παρακαλούμε όσοι ενδιαφέρεστε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι και την Δευτέρα, 24 Μαρτίου στο

email: eleniantzoulatou@hotmail.com ή

στα τηλέφωνα: 210 7521600 και 697 6028160.

 

Screen shot 2014-03-18 at 8.21.25 μ.μ.

 

Ελάτε να φτιάξουμε τη δική μας ταινία! 

Μέσα από παιχνίδια ρόλων, τα παιδιά θα γνωρίσουν, με όχημα την τέχνη, τις συνέπειες πράξεων ή συμπεριφορών που μοιάζουν ορισμένες φορές θελκτικές ή αναγκαίες.

Το παιχνίδι ρόλων και η γνωριμία με την τέχνη του θεάτρου και του κινηματογράφου θα καταλήξει στο γύρισμα (από τα παιδιά) μίας ταινίας μικρού μήκους σε μορφή photocomics, που θα δοθεί ως δώρο στους γονείς! 

2 τρίωρες συναντήσεις : 11.00 – 14.30

Παίζοντας τους ρόλους της αρετής και της κακίας

Έχεις θελήσει ποτέ να κάνεις κάτι, απλά γιατί είσαι παρών ; Μια πράξη βοήθειας όπου αυθόρμητα θα εκφράσεις ειλικρινά και άμεσα τα πιο αγαθά και αγνά σου συναισθήματα και προθέσεις; Θα ήθελες να ανακαλύψεις τί όμορφα πράγματα μπορείς να επινοήσεις για να φέρεις σε πέρας μια αποστολή; Θα ήθελες να ξέρεις πως είναι να νιώθεις ότι είσαι χρήσιμος για τους συνανθρώπους σου; Τι σημαίνει να είσαι εθελοντής; αλληλέγγυος; Αλτρουιστής; Ο άνθρωπος εμπιστοσύνης; Μέσα από τις ιστορίες που θα δημιουργήσουν, τα παιδιά ενθαρρύνονται να ζήσουν την εμπειρία της ανιδιοτελούς προσφοράς. Η εξερεύνηση των συνθηκών που δημιουργούν την ανάγκη να είναι κάποιος ιδιοτελής ή ανιδιοτελής θα πραγματοποιηθεί αξιοποιώντας με την ομάδα των παιδιών τόσο θεατρικές και κινηματογραφικές πρακτικές, όσο και βασικές παιδαγωγικές αρχές.

 

Screen shot 2014-03-18 at 8.21.47 μ.μ.

Κινηματογραφική ομάδα KINOglaz

για την επανεφεύρεση της κινηματογραφικής τέχνης και την ανιδιοτελή χαρά της επικοινωνίας μέσω των εικόνων που ονειρευόμαστε»

Η κιν/κή ομάδα KINOglaz λειτουργεί με τη μορφή ανοιχτής συλλογικότητας και φλερτάρει εδώ και χρόνια με το κομμάτι του κινηματογράφου που έχει κατηγοριοποιηθεί με το όνομα «πειραματικός», αλλά διαφυλάσσει λίγη από την αληθινή ουσία της κινηματογραφικής τέχνης πριν αυτή μεταλλαχθεί σε κινηματογραφημένη θεατρική αφήγηση. Η ΚINOglaz εργάζεται προς την κατεύθυνση της ανάδειξης των εγγενών χαρακτηριστικών της 7ης τέχνης.

Η κινηματογραφική πράξη βρίσκει διέξοδο στην αναζήτηση νέων οπτικών για την κινηματογραφημένη πραγματικότητα και αυτή η αναζήτηση μετουσιώνεται συλλογικά, στα έργα ντοκιμαντέρ που παράγουν και δημιουργούν τα μέλη της ομάδας.

Ευάγγελος Βλαχάκης

Κινηματογραφιστής – επιμορφωτής με μεταπτυχιακό (υποτροφία ΙΚΥ) από το SheffieldHallamUniversity (MACinematographyandDigitalMedia). Από το 1998 διδάσκει κινηματογραφική τεχνική και κινούμενη εικόνα σε κιν/κές και φωτογραφικές σχολές (Παράλλαξη, ESP) , σε κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και σε σχολεία (εργαστήρι τέχνης δ. Αγ. Παρασκευής, εικαστικό εργαστήρι Αγ. Δημητρίου, ExileRoom, Μικρές Ιστορίες κ.α.), ενώ έχει συνεργαστεί με τον φορέα οπτικοακουστικής εκπαίδευσης ΚΑΡΠΟΣ και το με το Νεανικό Πλάνο του διεθνούς κιν/κού φεστιβάλ Ολυμπίας. Έχει δεχθεί τιμητικές διακρίσεις για την επαγγελματική του δουλειά στα εγχώρια και διεθνή φεστιβάλ, ενώ συνεχίζει να εργάζεται στην παραγωγή ταινιών μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και βίντεο κλιπ, ως διευθυντής φωτογραφίας. Είναι ιδρυτικό στέλεχος της κιν/κής ομάδας ΚΙΝΟglaz από το 2005.

Ευδοκία Μαστροθεοδώρου

Η Ευδοκία Μαστροθεοδώρου είναι ηθοποιός – σκηνοθέτης Θεάτρου Σιωπής, και Εμψυχώτρια Παιδαγωγικής Θεάτρου. Έχει σπουδάσει Βρεφονηπιοκόμος-Νηπιαγωγός και Παιδαγωγική Θεάτρου στο «Ευρωπαικό Κολλέγιο Αθηνών», Θέατρο Κίνησης στην «Ecole Internationale du Théâtre du Mouvement : Jacques Lecoq» με υποτροφία των «Φίλων της Μουσικής – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών». Έχει ακολουθήσει το τμήμα των παραστατικών τεχνών : χορός, θέατρο κλόουν, χοροθέατρο, σώμα και κίνηση στο Πανεπιστήμιο Sorbonne Nouvelle – Paris III, καθώς και επιδοτούμενο πρόγραμμα του Ταμείου Ανεργίας Παραστατικών Τεχνών στο Παρίσι, με εισηγήτρια την Zarina Khan, σκηνοθέτη – συγγραφέα, και θέμα « Από την γραφή στην παράσταση, μία προσέγγιση με νέους της περιφέρειας».Είναι απόφοιτος του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακό στη Σκηνοθεσία του Θεάτρου στο τομέα της Γαλλικής Λογοτεχνίας. Από το 1988 εργάζεται σε Ελλάδα και Γαλλία με παιδιά νέους και ενήλικες, αναλαμβάνοντας εργαστήρια παιδαγωγικής θεάτρου σε πολιτιστικά κέντρα, εργαστήρια τέχνης, σχολεία, κατασκηνώσεις, κέντρα διακοπών Έχει σκηνοθετήσει και έχει παίξει σε πολλαπλές παραστάσεις θεάτρου δρόμου, και θεάτρου σιωπής με την ομάδα της «Reggina Mime», σε Ελλάδα και Γαλλία. Συνεργάζεται με τον Ευάγγελο Βλαχάκη σε projects Θεάτρου-Σινεμά- Εικαστικών από το 1997.

 

 

Advertisements